was successfully added to your cart.

Winkelmand

Zeno staat klaar om aankomende zaterdag 16 juni de release van zijn debuut EP te vieren. Zeno is een opkomende rapper afkomstig uit het (tussen Breda en Tilburg gelegen) dorp Rijen. In zijn muziek hoor je creatieve bridges, pakkende hooks en verses met een inhoudelijke tekst, dit verpakt in een trapsound. Een mooie samenwerking tussen Instinct One en Zeno is ontstaan. Check zijn verhaal hieronder!

Inspiratie haalt Zeno vooral van dichtbij. Zo verwijst hij in zijn nieuwe EP vaak naar zijn dorp, hoor je hem vaak over zijn ‘homies’ en uit hij zich regelmatig over de motivatie die hij heeft voor muziek.

 

Talent is volgens Zeno niet echt belangrijk als je een goede artiest wilt worden. Het enige talent dat je volgens hem nodig hebt is het talent om jezelf te blijven pushen en je moet vooral niet bang zijn om op je bek te gaan.

 

De naam van zijn debuut EP ‘Vallen Als De Nacht’ heeft hier dan ook betrekking op.

De titel is tot stand gekomen na alle lange nachten die de jonge rapper maakt om aan zijn muziek te werken.

“Vaak zit ik ‘s avonds gewoon in een vibe als ik bezig ben met een track en besluit ik om niet te gaan slapen voordat het afgewerkt is. Ook wanneer ik ‘s ochtends vroeg een afspraak heb staan. De avond daarvoor denk ik nooit aan de volgende dag. Pas wanneer de volgende ochtend m’n wekker gaat merk ik de consequenties en kom ik vaak net wat moeilijker de dag door. Maar never dat ik spijt heb, ik vind dat juist een fijn gevoel, voor mij is het een soort bevestiging dat ik goed bezig ben.” Aldus Zeno

Meer dan een jaar was het stil rondom Zeno voordat hij de single ‘Bewegen’ uitbracht. In dit jaar heeft hij geleerd om zichzelf op te nemen, heeft hij de basics van produceren onder de knie gekregen en heeft hij vooral heel veel tracks gemaakt.

 

Zeno is bij alles rondom zijn muziek betrokken geweest van begin tot eind, zo denkt hij mee over de producties van zijn beats, zet hij zelf effecten over zijn stem en bedenkt hij samen met een van zijn vrienden Johan Verhoeven de ideeën voor zijn videoclips.

 

[Check de clip van Zero Facks]

Ook is Zeno sinds ongeveer een half jaar in contact gekomen met Instinct One. Er was meteen een klik en we deelden dezelfde creatieve visie. Vandaar dat we hebben besloten om samen te werken en de Vallen Als Nacht t-shirts op de markt te brengen.

 

Dit t-shirt wordt gedropt tijdens de debuut EP ‘Vallen Als De Nacht’. Daarna verkrijgbaar via de webshop van Instinct One

Volg Zeno online

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One