was successfully added to your cart.

Winkelmand

Art

Trends kunst en cultuur in Rotterdam vanuit verschillende oogpunten

By 29 januari 2016 No Comments

Regelmatig spotten we leuke en creatieve concepten via de sociale media. Het dagelijkse ritme om even door je Instagram tijdlijn te scrollen levert regelmatig leuke beelden op. Vanuit Instinct One vinden we het altijd tof om jonge creatieven uit te lichten. Dit keer zagen we een mini-docu over de trends binnen kunst en cultuur in Rotterdam. Gemaakt door studenten Leisure Management van de Willem de Kooning Academy in Rotterdam.

Een korte intro

Kort spraken we Anouk Keijl, een van de studenten die meegewerkt heeft aan het project. Ze vertelden dat de kunst en cultuur sector bij eerste jaars studenten vaak ervaren wordt als ‘Saai’.

Wat? Kunst en cultuur is natuurlijk helemaal niet saai!

Vanuit school kregen de studenten de opdracht om op een creatieve manier de visie en trends van de leisurebranche in beeld te brengen. Veel studenten beginnen de opleiding met het idee om evenementen te organiseren. Maar Leisure is veel meer en daar wilden ze verandering in brengen!

Met een klein onderzoek naar de kunstsector in Rotterdam en interviews met verschillende kunstenaars zijn ze op zoek gegaan naar wat er nu speelt. Wat zijn de trends zijn en wat de visies van de huidige kunstenaars en hoe kan je je nu het beste ontwikkelen in deze tijd? Dat is vastgelegd in deze mini-docu.

Laat je inspireren door de mini-docu

Studenten

Uriel matahelumual – Camera/Edit
Executive producer – Jaimy van der Deijl & Sannah van der Sman
Offline producers – Anouk keijl & Francis Pieterse & Gaby Rosa Sobral
Music by MOODS

WdKA PROJECT 2016

Kunstenaars

Don Satijn/Partners Galerie
Nas Bami
Bob Smit
Falkona Rexhepi

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One