was successfully added to your cart.

Winkelmand

Spotlight

Studio Anti-Held, illustraties van hoog niveau

By 6 januari 2016 No Comments

Naar aanleiding van onze expositie ‘Born as an Artist’ vinden we het belangrijk dat alle deelnemende kunstenaars nog eens in de spotlight worden gezet, maar dan net even wat anders. Als tweede lichten we de talentvolle illustrator Sjoerd Jansen, uit. Een herkenbare stijl laat zien dat hij super vette illustraties kan maken van een hoog niveau. Meer weten over Sjoerd? Lees hieronder zijn verhaal.

Wat doe je/waar werk je?
Ik werk als freelance illustrator bij Studio Anti-Held.

Ik ben creatief sinds..
Phoe weet ik niet, ik was als kind wel redelijk creatief. Toen verzon ik allemaal spelletjes om buiten te gaan spelen met vrienden, en gingen we vaak met z’n allen stripjes tekenen enzo. Ook konden mijn broertje en ik vroeger altijd hele films verzinnen met speelgoed.

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Als ik tijd heb masturbeer ik even en ga ik daarna douchen!

Zo omschrijf ik mijn stijl in drie woorden:
1. sfeerisch
2. verhalend
3. ruw

header-studio-anti-held-3

Wat is je top 3 favoriete materialen/werkspullen?
1. Inkt/ zwarte acrylstiften
2. aquarel
3. acrylverf

Met welk project ben je nu bezig?
Ik ben nu bezig met een commissie, een enkel werk voor een klant om thuis op te hangen. Daarnaast ben ik bezig om 2 schilderijen af te maken voor een expositie tijdens de cultuurnacht in Breda.

Wat is je beste/grootste project tot nu toe?
Bij grote projecten denk ik al snel aan muurschilderingen. Mijn grootste was in het Apmhia ziekenhuis in Breda waar ik een gang voorzag van een illustratie. Dat waren 2 muren van +- 30 meter lang. Daarnaast heb ik ook in de binnenstad van Breda met een paar andere kunstenaars (die ik heel vet vind) een hele steeg mogen verven voor het Graphic Design Festival. Dat was ook echt een dikke opdracht.

header-studio-anti-held

Wie is voor jou de meest inspirerende kunstenaar/artiest?
Eh dat veranderd nogal wel eens, maar waar ik echt fan van ben zijn: Mike Mignola, Jean Giraud (Moebius,) Joao Ruas en Etam Cru. Ook houd ik wel veel van oudere kunst zoals Gustav Klimt, Alphonse Mucha en de Hollandse meesters mogen er ook wel wezen.

Wat is je favoriete werkplek?
Mijn atelier, maar buiten muren verven vind ik ook altijd tof!

Wat is je favoriete festival?
Doureeh!

Wat is het beste advies dat je ooit van iemand hebt gekregen?
Daar zit ik nog op te wachten…

Ik ga de wereld veroveren door..
Haha ik wil de wereld helemaal niet veroveren, ik wil gewoon genoeg geld verdienen met tekenen en schilderen om te kunnen leven en af en toe te reizen.

Volg Sjoerd Jansen
Button Text Button Text

header-studio-anti-held-2

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One