was successfully added to your cart.

Winkelmand

Spotlight

Urban Kunst Met Flauwekul Art

By 30 april 2015 juni 28th, 2015 No Comments

Instinct One in gesprek met Flauwekul Art. Maak kennis met de kunstenaar, waarmee Instinct One zijn tweede collectie unieke streetwear heeft gemaakt.

Een korte introductie

In groep 8 begon het allemaal voor Lars, nadat een vriend van hem overleden was. Op zijn kamer zag hij schetsen liggen van graffiti pièces. Dat wilde hij ook gaan doen. Het begon met graffiti, maar is zich in de loop der tijd steeds meer aan het verbreden naar het legale werk, zodat hij zich kan ontwikkelen. Zijn droom is om meubeldesign te combineren met kunst en zo op unieke ontwerpen te komen.

[hr]

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px” color=”#000000″]“Mijn huidige werken bestaan vooral uit veel kleur in combinatie met typografie”.[/typography]

[hr]
Artwork door Flauwekul Art

‘Welcome Home’ Artwork door Flauwekul Art

Hoe sta je er nu voor?

Ik zit nu in een fase waarin ik gewoon heel veel verschillende dingen en technieken bekijk, zodat ik straks een eigen stroming kan opstarten waar ik in verder kan werken. Mijn huidige werken bestaan vooral uit veel kleur in combinatie met typografie. Met materialen als spuitbussen en verfstiften komen mijn meeste werken tot stand.

Hebben jouw werken ook een bepaalde betekenis?

Ieder schilderij heeft wel zijn eigen verhaal maar het is niet dat elk werk met voorbedachte rade is gemaakt. Inspiratie komt vanuit alles om mij heen maar als ik een kunstenaar moet noemen vind ik Felipe Pantone spectaculaire kunstwerken maken.

Wanneer vind je iets creatief?

Als iets een origineel nieuw idee is, bedacht en gemaakt op je eigen manier. Creativiteit is iets totaal nieuws ontwikkelen waar nog niemand op gekomen is.

Is dit nog wel mogelijk, omdat er al zoveel verzonnen is?

Je hebt creatieve mensen die kunnen creatief denken en je hebt creatieve mensen die kunnen het ook verbeelden. Je combineert altijd wel dingen van andere mensen maar dan maak je daar iets eigens van. Als je een eigen verhaal maakt wat niet lijkt op andere werken dan is het echt creatief, want anders is het gewoon kopiëren en plakken.

[hr]

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px” color=”#000000″]“Kunst voor mij is iets totaal nieuws maken en wat een opfleuring voor de wereld is”.[/typography]

[hr]

Wanneer is iets kunst in jouw ogen?

Als je de kunstwereld moet geloven dan is elk ding of object kunst, dan zou een stijve lul met een schaduw randje nog kunst zijn. Kunst voor mij is iets totaal nieuws maken en wat een opfleuring voor de wereld is. Maar kunst blijft altijd een meningsverschil, als je iets mooi vind dan is dat een mening. Mijn eigen werken probeer ik ook altijd zo te maken dat het over een aantal jaar nog steeds mooi kan zijn, kunst moet tijdloos zijn en niet dat je het na een paar keer zien gaat irriteren.

Wat is volgens jou het grote verschil tussen kunst in opdracht en kunst maken voor jezelf?

Kunst maken in opdracht levert vaak wel meer motivatie op om iets goed af te leveren. Kunst dat in opdracht gemaakt wordt, zorgt vaak al voor een thema en wat inspiratie waar je op verder kan bouwen. Daarnaast staat er ook tijdsdruk op om iets af te krijgen. Als je voor jezelf aan de gang gaat dan laat je je werken soms liggen of je begint totaal opnieuw. Dit kan vaak aparte resultaten opleveren.

Denk je dat je creativiteit door een opdracht minder wordt?

Ik vind het juist dat als je in je eentje werkt dat je dan soms inspiratieloos bent omdat je dan niet precies weet wat je moet gaan maken. Als je in opdracht werkt is dat wel minder. Net zoals nu met Instinct One, dan kan ik gelijk ideeën bedenken wat past bij kleding, qua vormen en kleuren.

Als laatste vroegen we of hij ook andere wil inspireren met zijn werken.

Ja tuurlijk, als andere zich laten inspireren door jouw werken dat betekent het dat je werken goed zijn. Ik wil ook andere aanmoedigen om zelf iets te gaan doen.

Ik denk ook altijd als je echt iets wil dan moet je doorzetten en eigenwijs zijn. Het is een kwestie van doen. Gewoon beginnen en je ziet wel waar het eindigt.

 

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px” color=”#000000″]Instinct One x Flauwekul kledingcollectie.[/typography]
Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One