was successfully added to your cart.

Winkelmand

Spotlight

Radical Artworks is Typography X Calligraphy X Lettering

By 8 januari 2016 No Comments

Naar aanleiding van onze expositie ‘Born as an Artist’ vinden we het belangrijk dat alle deelnemende kunstenaars nog eens in de spotlight worden gezet, maar dan net even wat anders. Radical komt uit Eindhoven en is dagelijks bezig om de vetste letters te ontwerpen en veel verschillende stijlen. Radical heeft op onze expositie live art laten zien. Dit beschreven we eerder in ons blog. Vandaag staat Radical in de spotlight en verteld hij meer wie hij is.

images-blog-radical-artworks-love

Wat doe je/waar werk je?
Student op de kunstacademie in Den Bosch en freelance lettering artist.

Ik ben creatief sinds..
Eigenlijk nog helemaal niet zo lang, pas 2 jaar ofzo. Met lettering zelf ben ik nog niet eens een jaar bezig.

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Email + Social media checken of course!

Zo omschrijf ik mijn stijl in drie woorden:
1. Rauw
2. Veelzijdig
3. Hiphop

Wat is je top 3 favoriete materialen/werkspullen?
1. Pilot Parallel Pen
2. Koi Coloring Brush Pen
3. Montana black Spraycans

images-blog-radical-artworks-heavenMet welk project ben je nu bezig?
Meerdere freelance projecten tegelijk! Ik ben ingehuurd om voor BenQ een “kalligrafische oplossing” (zoals zij het noemen) te maken en ik ben gevraagd om het logo van Human Rights Tattoo te vernieuwen.
Verder een paar kleine opdrachten voor wat kleding bedrijven.

Wat is je beste/grootste project tot nu toe?
Het Human Rights Tattoo project is een wereldwijd kunstproject om het bewustzijn van het belang van de rechten van de mens te creëren en te onderstrepen. Ondanks dat dit qua hoeveelheid werk niet het grootste is, is
dit het grootste project wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik voel me ook erg vereerd dat ze mij hiervoor gevraagd hebben.

Wie is voor jou de meest inspirerende kunstenaar/artiest?
Ik laat me inspireren door verschillende artiesten, natuurlijk door andere die met lettering bezig zijn zoals Alex Trochut, Pokras Lampas en Niels “Shoe” Meulman (ofcourse) maar ook haal ik veel inspiratie uit muziek.
Ik luister veel naar 90’s hiphop (boombap) zoals A Tribe Called Quest, Pete Rock & CL Smooth, MF Doom & Wu Tang.

Wat is je favoriete werkplek?
Ain’t no place like home!

Wat is je favoriete kledingmerk?
Lastig, ik ben nooit veel bezig met kleding. Het is bullshit om 100 euro voor een trui te betalen. Dan koop ik liever een zwarte trui bij de H&M voor 20 euro en geef ik de andere 80 euro uit aan paint of nieuwe markers. Vaak als ik nieuwe kleding koop, zit er binnen een week toch weer verfvlekken in haha. Maar als ik toch 1 merk zou moeten kiezen wat ik dope vind zou ik Stussy zeggen.

Wat is je favoriete festival?
Fuck festivals, ik heb nooit gehouden van opstap gaan of festivals. Ik ben best antisociaal wat dat betreft.

Wat is het beste advies dat je ooit van iemand hebt gekregen?
Doe whatever je wil doen en neem niks aan van niemand. Wat je wilt, kun je.

Ik ga de wereld veroveren door..
Mezelf te zijn en doen waar ik zin in heb.

Volg Radical Artworks
Button Text Button Text

 

images-blog-radical-artworks-bloodier

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One