was successfully added to your cart.

Winkelmand

Instinct One

Nieuw in de webshop: ‘Splashed’ inspired by..

By 18 augustus 2015 No Comments

De collectie Splashed – inspired by.. is nu verkrijgbaar in zowel de winkels als in de webshop. Het concept achter de ‘Splashed’ collectie is geïnspireerd op bekende kunstenaars van nu en toen. Nu hebben we twee kunstenaars uitgelicht met een typisch en sterk kleurgebruik. Piet Mondriaan en Piet Parra, als het niet in de naam zit dan zit het wel in de kleur.

Inspired by Parra

Wie kent hem tegenwoordig niet? Als iemand een sterk kleurgebruik heeft in zijn werken dan is het Piet Parra. Kunstenaar en illustrator met opvallende karakters, vaak met een pikant tintje. Een paar billen of een borst is niet gek in zijn werken. Dit ook nog eens combineren met een sterke kleurencombinatie! Het kan niet anders dat hij een inspiratiebron is voor velen van jullie. Wij hebben ons ook laten inspireren door zijn werken.

Onze ‘Splashed’ collectie is gebaseerd op de krachtige kleurencombinatie blauw, rood en roze, die hij in veel van zijn werken terug laat komen.

Mocht je hem nog niet kennen, dan wordt het toch eens tijd om zijn werken te bekijken op zijn website. Ben je nu al overtuigd van zijn werken dan kan je alvast jou Splashed shirt in onze webshop bestellen!

images-blog-tomdemeer-splashed2

Kleurgebruik van Piet Mondriaan

De abstracte kunst van Piet Mondriaan is wereldwijd bekend. Tijdens ons bezoek aan de Museum of Modern Art (MoMA) in New York hebben wij een aantal van zijn werken in real-life mogen bewonderen. De kunstwerken van Mondriaan zijn typisch van die werken waarbij de discussie opkomt. ‘Is dit nou kunst’?

images-blog-moma-pietmondriaan

Ja wij vinden van wel! Er zitten heuse theorieën (is het misschien geheimschrift?) achter zijn werken en zijn gebruik van de primaire kleuren is voor ons de reden geweest om zijn kleurgebruik terug te laten komen in onze ‘Splashed’ collectie.

 Parra en Mondriaan zijn voor deze ‘Splashed’ collectie onze inspiratiebronnen geweest! Bestel jouw ‘Splashed’ item in onze webshop.

 

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One