was successfully added to your cart.

Winkelmand

Max de Beijer begon jaren geleden om talenten in de hiphop scene bij elkaar te brengen met ‘Talents Meets Talents’. Als je het over een inzet hebt voor de hiphop cultuur, dan moet je bij Max zijn. Zijn harde werk resulteert in een aantal toffe concepten vooral gericht op de lokale hiphop scene in Tilburg. Dit was voor ons reden genoeg om hem eens te spreken over zijn passie en ambitie om te groeien!

Max, kan je kort wat over jezelf vertellen?

“Yes, Ik ben Max de Beijer 27 jaar alweer uit Tilburg. Altijd al hiphop fanaat geweest en nu werkend in de hiphop scene. En daarnaast ben ik nog steeds een beetje student, omdat ik een laatste opdracht moet afronden”.

 

Vertel, je bent werkend in de hiphopscene, wat doe je daar precies?

“Momenteel doe ik artiesten management, evenementen organisatie en ben ik programmeur van de Hall of Fame in Tilburg. Als laatste ben ik ook actief als matchmaker voor het Fonds Podiumkunsten, dat wil zeggen dat ik urban projecten koppel aan subsidiefondsen”.

 

Je kan dus wel zeggen dat max een multi-talent is, hij heeft zijn eigen bedrijf To-the-Max Entertainment een aantal jaar geleden opgezet. Wat per ongeluk is begonnen om talent samen te brengen. Kan je daar eens wat meer over vertellen?

 

“Ja To The Max is het overkoepelend concept voor artiesten management, evenementen organisatie, Bruh (clubconcept) en Hall of Fame X To the Max waar we grotere acts presenteren aan het publiek.

 

“Toen ik begon met To The Max, merkte ik dat er heel veel talent in Tilburg te vinden was. Mensen waren aan het rappen jongens waren hele dope beats aan het maken. Het probleem was alleen dat zij elkaar nog niet voldoende vonden en ik vond dus dat zij samengebracht moesten worden. Ze deelden dit bijvoorbeeld wel op internet maar nog niet met elkaar. Hier is het concept van Talent meets Talent uit gekomen met als overkoepelende naam To The Max eraan gekoppeld. De naam To The Max is voor mij een stukje mindstate ook. Gewoon nooit opgeven, altijd het beste eruit halen”.

 

“Nadat we merkten dat Talent meets Talent goed liep, hebben we de concepten onder To The Max Entertainment verder uitgebouwd naar artiestenmanagement en grotere events”.

 

[Interview gaat hieronder verder]

Hoe is jouw passie voor hiphop dan ontstaan? Is dat al way back?

“Toen ik 6 jaar was kreeg ik een bandje met daarop een track van Eminem”.

 

Geen Tupac? *Lachend*

“Haha, nee ik was zelf nooit echt een Tupac fan, daarom hangt Biggie hier ook op kantoor!”

 

“Nee maar toen ik dat bandje van Eminem luisterde was ik gelijk super fan van hiphop en vanaf toen ben ik alleen maar verder gaan zoeken naar hiphopartiesten. Uiteindelijk kwam de Nederlandse hiphop op gang met Opgezwolle. Osdorp Posse had ik bijvoorbeeld wel van gehoord, maar dat vond ik toen niet dope. Sinds de tijd van Opgezwolle en Winne enz. Zit ik zelf ook meer in de Nederlandse hiphop”.

 

Ga je zelf ook altijd op zoek naar talenten in NL of Tilburg?

“Ik vind het tof om op tijd dingen te horen en te zien, al heb ik zelf soms wel moeite als ik totaal iets nieuws zie om het dan ook gelijk dope te vinden”.

Bedoel je dat dan als er een nieuwe sound in muziek zit?

“Ja, dat ook maar ook met onderwerpen waar dan over gerapt wordt”.

 

“Maar bepaalde artiesten hoor ik wel in een redelijk vroeg stadium van hun carrière. Ook bijvoorbeeld op Talent meets Talent hebben we acts/artiesten gehad die nu aan het doorbreken zijn. Dat is heel tof om te zien dat wij ze dan in hun beginfase als act hebben gehad op 1 van onze events”.

 

Wat vind jij zelf het tofste project waar jij het meest trots op bent?

“Toen ik hiermee begon, wilde ik altijd iets op Woo Hah! doen en na 1 jaar mochten we al een blok hosten op het festival. Dat hebben we daarna ieder jaar gedaan op het festival en daar ben ik natuurlijk wel super trots op. Maar om nu te zeggen dat ik op het ene meer trots ben als op het andere, kan ik niet echt zeggen”.

 

[Interview gaat hieronder verder]

Je bent To The Max natuurlijk ook met een rede begonnen, heb je voor jezelf een doel waar je uiteindelijk naartoe zou willen groeien?

“Ik ben daar op dit moment wel zoekende in welke richting ik precies in wil slaan”.

 

Je zei bijvoorbeeld eerst altijd dat je Tilburg de hiphop hoofdstad van Nederland wilde maken?

“Ja, dat was altijd wel mijn ambitie, alleen dat is tegenwoordig wel minder mijn doel. Ik merk namelijk dat je al cultureel ondernemer iets voor de stad doet je er te weinig vanuit de stad voor terug krijgt. De stad die staat niet stil bij je als het even iets minder gaat. Dat is de reden dat ik me nu meer wil focussen op wat waardevol is voor mij en de mensen om me heen waarmee ik werk. Natuurlijk ook nog voor de hiphop cultuur in de stad, maar niet meer de stad Tilburg als hoofdfocus zien”.

 

Haal je dan ook inspiratie uit bepaalde mensen om je doelen te kunnen bereiken?

“Soms verklaren mensen mij wel is voor gek, maar Kanye West is mijn grootste inspiratiebron. Daarom heb ik ook zijn gezicht laten tatoeëren. Hij is een echte artiest op heel veel vlakken en daarom inspireert hij mij eigenlijk in alles wat hij doet”.

 

En wat is voor jou het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

“Ik heb stage gelopen bij het management van de band De Likt, bij Immanuel Spoor. Daar heb ik super veel geleerd. Ik was al wel begonnen met Talent meets Talent in die periode, maar meer omdat het gewoon leuk was om te doen. Uiteindelijke bij de stage merkte ik dat je met promotie bepaalde concepten heel erg kan opblazen. Dat is voor mij eigenlijk wel echt een eye opener geweest en ben de ervaring uiteindelijk zelf gaan toepassen bij mijn eigen events”.

Instinct One is natuurlijk een fashion label, hoe kijk jij aan tegen fashion in de hiphopwereld?

“Ja, super belangrijk natuurlijk! Ik denk dat fashion zelfs ook wel hoort tot 1 van de hiphop elementen. Misschien wel meer dan dat Graffiti of Breakdance er tegenwoordig onder horen. Kleding is namelijk 1 met een artiest, dit brengt een bepaald imago met zich mee”.

 

Dan ben ik tot de laatste vraag aangekomen, heb jij zelf nog tips aan young creators die iets willen beginnen of ambities hebben?

“Ja, ik denk vooral dat ze met mensen moeten gaan praten die ervaring hebben en dat ze vooral niet bang moeten zijn om op hun bek te gaan!”

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Instinct One