was successfully added to your cart.

Winkelmand

Spotlight

Levi creëert een explosieve live art act in muzikaal gezelschap

By 28 oktober 2015 No Comments

Instinct One zet regelmatig een talentvolle kunstenaar in de spotlight. Dit keer niemand anders dan Levi van Huygevoort. Laat het net zo zijn dat gister de release was van onze documentaire over MCHNRY, wat Levi en Arnold Kooij samen hebben opgezet. Wie is Levi precies? Zijn werken omschrijft hij als instinctief en ongeremd en heeft al heel wat ervaring opgedaan de afgelopen jaren. De naam MCNHRY begint steeds meer op te vallen. Tijd om daar nog een extra schepje bovenop te doen!

Wat doe je/waar werk je?
Ik doe live art shows sinds 2007. Het zijn opzichzelfstaande shows die de spanningsboog tussen publiek, kunstwerk en show in balans weten te houden. Je ziet vaak dat een publiek volledig afhaakt bij het ontstaan van een live kunstwerk omdat het tempo van de kunstenaar te langzaam is. Daar houd ik zelf ook niet zo van. Prima voor in je atelier, maar live voor een publiek.. you got to make it happen! Live Art moet af van het sideshow defect en terug de spotlight in als main act. Het moet knallen. MCHNRY zorgt ervoor dat Live Art weer knalt. Verder werk ik als Designer in de tandheelkunde bij Avadent, Global Dental Science. Ik ontwerp gebitsprotheses. De job is werkelijk te gek. Ik doe mooie dingen voor mooie mensen.

Ik ben creatief sinds..
1990. Ieder kind tekent. De meeste van ons zijn daar op een gegeven moment klaar mee maar ik ben altijd blijven tekenen. Ik ben nog steeds verbonden met dat kind in mij. Ik maakte als kind o.a. zes volledige stripboeken, ingebonden en wel, tweemaal een trilogie, en tekende deze enkele jaren later nog eens over als een soort van remastered uitvoeringen. Door de basisschool en onafgemaakte middelbare school tijden heen vond je meer tekeningen dan notities in mijn schriften en op mijn kaften. Toen ze me uiteindelijk vrij lieten uit het school stramien vanwege bijzondere desinteresse ben ik vrij snel mijn eigen bedrijf begonnen als vormgever en kunstenaar, Garden of Eyes. Toen is het officieel geworden. Dat was in de lente van 2007.

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
Browsen. Creatieve news feeds checken en visuele impulsen krijgen terwijl ik wakker word. Het is een fraaie timing daarvoor, mijn brein en bewustzijn hangen nog half in een droomstaat terwijl mijn lichaam zich begint te verroeren in de werkelijkheid. Daarna sta ik op.

Zo omschrijf ik mijn stijl in drie woorden:
1. Instinctief
2. Ongeremd
3. Punkrock

images-blog-mchnry-2

Wat is je top 3 favoriete materialen/werkspullen?
1. 160gr papier op rol
2. Ducttape
3. Mijn mond
4. Houtskool

Met welk project ben je nu bezig?
MCHNRY. Dat is mijn live art show samen met multi-instrumentalist Arnold Kooij. Ons album is klaar. Het heet “The Shape”. We gaan het deze winter uitbrengen in asfalt gegoten standbeelden.
Ook werk ik, samen met kunstenares Syle van Olst, aan een magazine vol kunst, muziek en filosofie genaamd ORG. Ik denk dat dat ook deze winter gepubliceerd kan worden.
Daarnaast werk ik af en aan samen met de Stadsdichter van Tilburg, Martin Beversluis, als Meandertaler. Een album is in de maak en enkele EP’s zijn opgenomen, gereed gemaakt maar nog niet uitgebracht.

Wat is je beste/grootste project tot nu toe?
MCHNRY.

Foto door Paul van de Looi

Foto door Paul van de Looi

Wie is voor jou de meest inspirerende kunstenaar/artiest?
Dat is een yin-yang vraag met een dubbel antwoord. Maybe later. Volgende vraag.

Wat is je favoriete kledingmerk?
Underground. Asos. Mexx. Heel soms Jack & Jones, als de boel niet uit elkaar pleurt voor a-prijzen.

Wat is je favoriete festival?
Op dit moment? Le Guess Who.

Wat is het beste advies dat je ooit van iemand hebt gekregen?
“Yer fucked if you do and yer fucked if you don’t”
Het werd gezongen in een liedje genaamd “Five Stop Mother Superior Rain” uit 1990.

Ik ga de wereld veroveren door..
De eerste explosieve live art act te zijn in een muzikaal landschap.

Button Text Button Text

images-blog-mchnry-1

 

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One