Levi van Huygevoort en Arnold Kooij

MCHNRY

MCHNRY is een combinatie van extravagante live art en live muziek. Levi van Huygevoort als beeldend kunstenaar en Arnold Kooij als muzikant. Zij combineren twee stijlen en dit ontpopt zich in razende en letterlijk spetterende optredens. De combinatie tussen muziek en beeldende kunst, die je nog nauwelijks tegenkomt, wekt diverse emoties op bij het publiek.

Drie meter kunstwerken ontstaan voor de ogen van de toeschouwer. Gedreven door pulserende beats, gitaar georiënteerde grooves en verorberde stukken houtskool. Het bijzondere eindresultaat op canvas ontstaat met volle overgave en vaak op impulsieve en beestachtige wijze.

MCHNRY wil uitdragen dat live art, krachtig en vol energie, binnen 20 minuten neergezet kan worden. In tegenstelling tot veel andere live kunstenaars. Ze verzorgen verschillende optredens tijdens uiteenlopende gelegenheden, van festivals tot exposities en andere evenementen.

“MCHNRY is Hypnotizing” – Punt/Avans

Performance.
Identieke stijl.
Improvising.
Live artists.

Instinct One presents MCHNRY

Naar aanleiding van de single en gelijknamige, in asfalt gegoten, debuut album ‘The Shape’, presenteert Instinct One de mini-docu over MCHNRY’s eigenzinnige live show. De show werd onlangs vastgelegd tijdens het 10 jarig jubileum van Operadagen Rotterdam, met een aanvullend interview op locatie in filmhuis Cinecitta te Tilburg.

De mini documentaire van Instinct One vertaald de daadwerkelijke performance op inzichtelijke en informatieve wijze van podium naar beeldregistratie waarin de creatieve boodschap en instinctieve houding van MCHNRY duidelijk word.

MCHNRY presents ‘The Shape’ [Official video]

De muziekvideo onthult een klinische interpretatie van MCHNRY’s extravagante stage show, vastgelegd in de bijzondere, ovale ruimte van het Ei in de Hilvaria Studio’s.