was successfully added to your cart.

Winkelmand

Hoe nietszeggend een naam ook is, het is onmisbaar om kennis met elkaar te maken. Dus ik stel voor dat ik me voorstel; mijn naam is Jimmy Rockx. Een ander leren kennen vind ik overigens erg leuk, vooral wanneer het klikt kan het mij niet snel genoeg gaan. En het genoegen is volledig aan mijn zijde, ik ben enthousiast en ik hoop dat jij dat ook bent. Het komende halfjaar loop ik stage bij Instinct One, waar fashion en art samen komen en het is een instant match. Alsof ze elkaar naar rechts hebben geswiped en na wat online gechat, afspreken voor een kop koffie. De vonk slaat over en sindsdien zijn ze gaande, onafscheidelijk en niet te breken.

 

Tot een jaar of zes geleden gaf ik bar weinig om wat ik aantrok, überhaupt om hoe ik eruit zag. In de jaren die daarop volgde kwam ik achter de mogelijkheden en bovenal het identificatie aspect dat kleding biedt. Zo probeer ik mijn innerlijk te weerspiegelen aan de hand van mijn uiterlijk, waaronder kledingstijl. Sinds dat ik me daar mee bezig houd, heb ik gemerkt dat het me gelukkiger maakt. Ik stap naar buiten met een goed gevoel, ben zelfverzekerd en zit helemaal heerlijk in me vel. En daar gaat het toch om; jezelf goed voelen?

 

Voor mij is dat heel belangrijk, want als je jezelf goed voelt, draag je dat ook uit naar anderen. De energie die je bij je draagt introduceert je namelijk al voordat je nog maar een woord hebt uitgesproken. Mensen pikken het op en springen op je wave van positiviteit, dat is pas echt lekkergaan.

Art, of kunst, komt in verschillende soorten en maten. (On)bewust ben ik daar altijd mee bezig geweest. Als ik ergens naar kijk zie ik het geheel, maar ook de losse delen die het een geheel maken. Zo probeer ik te begrijpen hoe iets in elkaar zit. Art is overal om ons heen en voor mij is buiten het mooiste museum dat er is. Graffiti, standbeelden en andere kunstuitingen die je in parken en op stations tegenkomt zijn natuurlijk voor de hand liggend. Maar wat te denken van de infrastructuur in Nederland? Ik vind dat echt bizar, (snel)wegen, trein- en tramrails, hoe dat allemaal is verzonnen en gelegd is, is ook (een) kunst. En natuurlijk gebouwen, architecten zijn voor mij per definitie kunstenaars. In sport zie ik ook kunst, in mijn jeugd voetbalde ik vooral op straat en daar ging het om wie de ergste panna maakte, of wie de gekste combo kon zetten. Net als bij skateboarden heeft iedereen zijn eigen stijl en geeft iedereen er zijn eigen draai aan. En dat is voor mij art. Overal is kunst in te zien, je moet je er alleen voor open stellen en er op een bepaalde manier naar kijken.

Schilderijen doen me daarentegen niet zo veel, op Surrealisme na. Surrealisme heb ik altijd al de tofste vorm van kunst op doek gevonden en dat is waar kunstenaars als Dali en Margritte in uitblinken.

 

Daarom als toegift mijn favoriete schilderij (La Réproduction Interdite, Margritte), geniet ervan en laat je juist wel gek maken. Doe ik ook.

Jimmi Rockx

Author Jimmi Rockx

Fashion en kunst ziet Jimmy als verlengstuk van zijn persoonlijkheid en gebruikt hij maar al te graag om zichzelf te uiten. Opzoek naar balans schrijft hij als spoken word artiest teksten met een kritische kijk op de wereld, maar vooral op zichzelf. ''Niks is veranderlijker dan het leven en op witte sokken na is niks voor altijd."

More posts by Jimmi Rockx

Leave a Reply

Instinct One