was successfully added to your cart.

Winkelmand

Instinct One

News #1 Over Instinct One

By 30 maart 2015 april 21st, 2015 No Comments
[typography font=”Cantarell” size=”20″ size_format=”px” color=”#000000″]Creatief zijn heeft niet iedereen in zich. Je kent het waarschijnlijk wel. Een flinke brainstormsessie en toch nog denken dat je niks vooruit bent gekomen. Zelfs de beste kunstenaars overkomt het. Het is ook niet voor niks dat goede kunst van grote waarde is. Er zit een verhaal achter. Creatief zijn is een proces die elke keer weer op een andere manier tot stand komt.[/typography]

Street art is een erg mooi voorbeeld hiervan. Inspelen op wat je ziet en daar een kunstwerk van maken, maar natuurlijk ook schilderkunst, typografie en illustraties zijn vormen die opvallen. Daarbij sluiten ze erg goed op elkaar aan. Typografie kan als street art ingezet worden, net als dat illustraties met graffitibussen op grote muren gezet kunnen worden.

Creatieve mensen die een werk maken worden vaak gezien als waardevol. Een kunstwerk van grote waarde is minder toegankelijk voor mensen. Waarom kan kunst niet toegankelijk gemaakt worden voor een veel breder publiek? Kunst stimuleert de creativiteit van anderen en moet op veel meer plekken zichtbaar gemaakt worden. Creativiteit moet verspreid worden. De eerste stap naar Instinct One is gevonden.

Als je zoekt op het Internet vind je genoeg voorbeelden van kunstenaars die hun eigen merchandise hebben, zowel grote als beginnende kunstenaars. Een eigen kledinglabel lijkt haast niet meer weg te denken bij kunstenaars. Toch is het
voor veel kunstenaars moeilijk om zowel een kleding label op te zetten en eigen werken te verkopen.

Om de behoefte van de kunstenaar te vervullen is er een nieuw concept opgezet. Voor de kunstenaars die het creatieve instinct op nummer 1 hebben staan, die op welke manier dan ook hun kunst uit willen dragen. Instinct One biedt de mogelijkheid voor talentvolle jonge kunstenaars om een naam te vestigen. Zowel talentontwikkeling als fashionable items binnen de streetwear scene maken, zijn speerpunten waar Instinct One zich op richt.

[hr]

[typography font=”Cantarell” size=”24″ size_format=”px” color=”#0000000″]Wij zien het als creativiteit verspreiden door kunst toegankelijk te maken.[/typography]
[hr]

Een kunstwerk ontstaat niet zomaar. Het is een groot creatief proces wat veel tijd kost. Nadenken, kijken, zoeken, schetsen en dan uiteindelijk maar hopen dat het wordt zoals je in gedachte had. Het is dan ook niet vreemd dat kunst van grote waarde is. Zowel in prijs als voor de gemeenschap. Toch blijft het voor kunstenaars moeilijk om te leven van het maken van kunst. Zelfs de kunstgaleries zijn op zoek naar nieuwe mogelijkheden kunst naar een breder publiek te trekken. Door kunst meer toegankelijk te maken is het mogelijk om voor de kunstenaar een breder en jonger publiek te vinden.

Door invloeden van de urban cultuur te gebruiken hebben wij besloten om ons te uiten door middel van streetwear en merchandise. Kunst mag uitgedragen worden door mensen. Samen met kunstenaars werken we aan producten die deze scene aanspreekt. Verspreid het creatieve instinct!

Benieuwd naar onze eerste collectie?

Button Text
Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One