was successfully added to your cart.

Winkelmand

Voor het vijfjarig bestaan van Instinct One hebben we vijf kunstenaars gevraagd een uniek werk te maken en deze te exposeren tijdens het event op 14 december. Een van de artiesten is Hiep Nguyen, een jonge designer met passie voor fotografie. Fotograaf en productdesigner, een mooie combinatie! Nieuwsgierig wie hij is lees dan alvast dit interview! Hij zal op 14 december een uniek artwork presenteren tijdens het jubileum van Instinct One.

 

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Hiep, Vietnamees geboren in Nederland. Ik heb MBO gedaan bij het ROC Tilburg voor het maken van websites. Daarna ben ik door gaan studeren voor product ontwerper. Hier ben ik vorig jaar op afgestudeerd en nu werk ik full-time als furniture designer.

 

Doe je ook nog dingen naast product design?

Ik fotografeer heel veel, sinds vorig jaar ook analoog. Eerst was dat meer een familieding maar nu ben ik meer bezig met abstractere dingen. Portretfotografie vind ik ook heel erg tof om te doen. Daarnaast run ik nog mijn eigen label, wat ik wil combineren met fotografie en product design.

 

Hoe ben je begonnen met je eigen kleding label?

Een paar jaar geleden had ik wat foto’s gemaakt voor Instinct One. Daarna kreeg ik voor mijn minor de kans om een technical jacket te maken. Toen heb ik dat afgerond en dat pakte heel goed uit. Klasgenoten vroegen wanneer ik deze in productie ging zetten en dat gaf me het idee om mijn eigen label te starten. Heel toevallig kwam ik op de website van Instinct One tegen dat zij helpen met het produceren van kleding en zo is het begonnen.

 

[Interview gaat verder onder de afbeelding]

Wat wil je met je brand minusE bereiken?

Kleding heeft op het moment voor mij minder waarde. Je koopt een kledingstuk van een merk en je hebt het. Uiteindelijk is het gewoon een kledingstuk met een logo. Ik wil daar met mijn brand meer waarde en een verhaal aan geven. Dat hoeft niet perse alleen met kleding te zijn. Ik zou het tof vinden als mensen mijn kleding en producten kopen, niet om het merk, maar om de waarde van het product of label zelf.

 

Hoe ben je begonnen met design?

Ik ben begonnen met webdesign. Ik zat veel op blogs over designtrends. Uiteindelijk kwam op een blog van een industrial designer terecht en zijn content vond ik veel interessanter. Hij vertelde veel over de ontwerpkeuzes die zijn gemaakt voor het product. In 2014 ben ik geswitcht van digital design naar 3d design.

 

[Interview gaat verder onder de afbeeldingen]

Hoe verloopt jouw creatieve proces?

Ik doe altijd wel een soort van research om beeld te krijgen wat er al is en/of ontbreekt. Daarna ga ik los met pen en papier. Afhankelijk van wat ik ontwerp gebruik ik tools om het visueel te krijgen, meestal met software en anders een klein knutselwerk. Daarna is het een kwestie van uitwerken.

 

Waar komt je inspiratie vandaan?

Uit mijn vriendengroep, ik probeer mijn label daarop aan te passen. Op Instagram volg ik designers en fotografen. Maar ik probeer niet te veel te volgen, ik wil niet te veel beïnvloedt raken door hun werk.

 

Als je een boodschap zou willen geven aan andere jonge creators, wat zou dat zijn?

Geld kunnen sparen, of investeren in tools om je creativiteit kwijt te kunnen. Een van mijn obstakels is vooral dat ik ergens in wil investeren, maar het geld er niet voor heb. Een supportive en like-minded vrienden is ook motiverend, vooral als ze goede feedback kunnen geven.

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One