was successfully added to your cart.

Winkelmand

Wij van Instinct One hebben het laatste jaar flinke stappen gemaakt en zijn langzaam onze plek aan het veroveren als fashion label. Het is topsport om mee te doen in de fashion wereld en je kan en mag niet verslappen. Voor de nieuwe collectie hebben we daarom ook gekozen voor de naam ‘Creating Movement’ omdat het voor ons twee elementen bevat. Het letterlijke bewegen, wat we terug hebben laten komen in onze sport-inspiratie. Als tweede de term een ‘movement’ wat staat voor een beweging van een groep mensen die hetzelfde nastreven.

De movement vormen we doordat we naast onze eigen collecties ook startende labels helpen de eerste stappen te maken. We werken graag samen met andere partijen en vinden het belangrijk ons te laten inspireren door alles waar creativiteit zijn plek kan vinden.

Je ziet steeds vaker dat creativiteit ook in of rondom de topsport zijn uiting krijgt. Tevens worden steeds meer straatsporten zoals skaten, straatvoetbal en freerunning ook gezien als echte topsporten en krijgen deze een plek in de sportwereld. Maar is sport ook een inspiratiebron voor het dagelijkse leven? Jazeker, je ziet steeds meer klassieke tourfietsen in het straatbeeld, identiteit uitingen door middel van sportkleding, skateboard/longboard als transportmiddel enz.. Daarnaast draagt het bij aan een gezonder en minder stressvol leven(mits je niet te competitief bent). Dus voor ons de juiste keuze als uitgangspunt.

We hebben uiteindelijk voor drie sporten als inspiratie gekozen: Voetbal, honkbal en de wielersport. We wilden binnen deze drie bronnen iets ontwikkelen wat simpel was, maar waarin toch iets terug kwam dat het speels maakte. Het resultaat is een shirt, een longsleeve en een pullover. Ieder heeft een eigen thema en staat uit een basis kleur met een kleur element. Het oogt stoer en robuust maar heeft ook iets niet alledaags. Het gaat bij ons altijd om de kleine details die het Instinct One maakt. We hopen dat we jullie hiermee in beweging krijgen en meer aansluiting krijgen op de movement. “stilstand is langzaam sterven” is een eeuwen oude quote, dus wij blijven in beweging.
Doe met ons mee.

 

The Creators.

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One