was successfully added to your cart.

Winkelmand

Wat gebeurt er als je 32 creatievelingen een grote witte knuffel geeft en ze ermee laat doen wat ze willen? Dat was het uitgangspunt van de expositie ‘Give Me A Hug’, georganiseerd door Noortje van Venrooij van 6 t/m 8 Oktober op het NS plein. Je kent haar misschien van haar label Discodip, waarmee ze onder andere de kenmerkende vrolijke knuffels maakt. Noortje was opzoek naar een laagdrempelige manier om kunst aan het Tilburgse publiek te laten zien. Instinct One bezocht de kleurrijke expositie.

[Tekst gaat verder onder afbeeldingen]

Het moest voor iedereen toegankelijk zijn, jong en oud, mensen die normaal gesproken niet zo snel naar kunst zouden kijken en voor de mensen die dat juist wel doen. Knuffelbare kunst waar iedereen van kan en mag genieten. Voor deze expositie dienden diezelfde knuffels als blanco canvas voor het zeer diverse gezelschap aan creators. Denk hierbij aan beeldende kunstenaars, ontwerpers, dj’s, tattoo artists, dichters en illustratoren. Er waren geen richtlijnen, ze werden als het ware uitgedaagd om ermee te doen wat ze wilden.

 

De diversiteit aan creators die gevraagd zijn om deel te nemen is in de hele ruimte te proeven en te zien. Er hangen niet alleen knuffels, maar ook grote beschilderde doeken, een foto en een hele rits aan besmeurde bloezen. Elke knuffel vertelt een verhaal en sommige knuffels zijn helemaal geen knuffel meer. Het is vermakelijk, verrassend en inspirerend. En ook al is niet elk stuk even blij of kleurrijk je wordt er toch super vrolijk van.

Noortje wil de wereld een stukje mooier maken en dat is haar met deze expositie zeker gelukt. Niet alleen door de gave stukken die zijn gemaakt door de creators, maar ook door haar eigen positieve en energieke voorkomen. Niemand loopt weg zonder een lach op zijn of haar gezicht. Geniet nog even na van de mooie einderesultaten!

Jimmi Rockx

Author Jimmi Rockx

Fashion en kunst ziet Jimmy als verlengstuk van zijn persoonlijkheid en gebruikt hij maar al te graag om zichzelf te uiten. Opzoek naar balans schrijft hij als spoken word artiest teksten met een kritische kijk op de wereld, maar vooral op zichzelf. ''Niks is veranderlijker dan het leven en op witte sokken na is niks voor altijd."

More posts by Jimmi Rockx

Leave a Reply

Instinct One