was successfully added to your cart.

Winkelmand

ArtFashionFootwear

Wednesday Whiskey x The Artists

By 7 mei 2015 juni 28th, 2015 No Comments

Op het evenement ‘Tunnelvisie’ van Instinct One maakten we voor het eerst kennis met het Nederlandse schoenenmerk Wednesday Whiskey. Een opvallend object trok onze aandacht. Schoenen met een kunstzinnige ‘touch’. De Tilburgse kunstenaar Atilla werd vlak voor Tunnelvisie door het merk benaderd om zijn stijl op de schoenen te verwerken.

Na wat onderzoek kwamen we erachter dat Wednesday Whiskey veel meer met kunst doet. Voor jullie informatie: Wednesday Whiskey maakt eigentijdse maar eenvoudige schoenen met een krachtige identiteit. Daarnaast ook nog eens gemaakt van het beste leer en waterproof suède. Maar wat heeft dat nu met kunst te maken?

Nationale en internationale kunstenaars werden uitgenodigd om een paar Wednesday Whiskey schoenen te voorzien van hun specifieke signatuur. Het resultaat is een serie in het oog springende kunstwerken, die vanaf 2 april a.s. te zien zal zijn in de mini-expositie Wednesday Whiskey x The Artists in het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk. Vervolgens blijft de collectie zichtbaar in een reizende expositie.

Unieke kunstwerken

Marijn Verschure, oprichter en eigenaar van het schoenenlabel, kwam op het idee voor Wednesday Whiskey x The Artists tijdens een buitenlandse beurs. Zijn jeugdvriend en kunstenaar Pablo Lücker hielp hem hierbij. Behalve Lücker vond hij onder andere de Amerikaanse kunstenaar Kool Koor en de Brabantse striptekenaar Luc Verschuuren bereid om hun kunst op zijn schoenen te zetten. Het resultaat is een kleine collectie unieke kunstwerken, die te zien zal zijn tijdens beurzen en evenementen, maar dus ook tijdens een tijdelijke expositie in het Schoenen Museum.

Het merk

Wednesday Whiskey is een Nederlands schoenenmerk dat is opgericht in 2013. Het merk staat voor enthousiasme en voor ongedwongen eenvoud. In een kleine fabriek, net buiten Porto, wordt met veel zorg een kleine en gelimiteerde collectie – deels met de hand – vervaardigd. Op dit moment telt Wednesday Whiskey 50 verkooppunten in de Benelux en Frankrijk.

Walk the Walk, Talk the Talk - Sulventius

Walk the Walk, Talk the Talk – Salventius

Resuk

Wednesday Whiskey – Resuk

Pim Verest

Pim Verest

De clown - Pablo Lücker

De clown – Pablo Lücker

Zwarte gezichten - Michael Nevelsteen

Zwarte gezichten – Michael Nevelsteen

Kees Kruik - Luc Verschuuren

Kees Kruik – Luc Verschuuren

Kool Koor

Kool Koor

Het geweer - Captain Stroopwafel

Het geweer – Captain Stroopwafel

 

Button Text

Foto’s van www.wednesdaywhiskey.com
Foto’s gemaakt door Don van Hout, www.meneerenmevrouwvanhout.nl

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] [fbshare type=”button” width=”100″]
Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One