was successfully added to your cart.

Winkelmand

Fashion

Stripes Clothing een merk met een uitzonderlijk verhaal

By 4 juni 2015 juni 28th, 2015 No Comments

Stripes Clothing, made in prison, inspired by freedom. Nederlands kledingmerk Stripes Clothing wilt laten zien hoe waardevol vrijheid is, door kwalitatieve kleding te laten maken door gevangenen die willen werken aan hun toekomst. Wij vinden het een erg krachtig concept waar zowel een creatief als maatschappelijk thema aan vast hangt.

Voor het eerst kwamen we Stripes Clothing tegen op Instagram. Stripes plaatste een foto met tattookoning Henk Schiffmacher, co-designer voor de kledingcollectie van Stripes Clothing. Zonder dat we wisten wat de gedachte was achter Stripes Clothing waren we getriggerd om verder te kijken. Een kunstenaar betrekken bij een kledingcollectie spreekt ons erg aan, omdat het natuurlijk de kerntaak is van de Instinct One kleding collecties. Reden genoeg om verder te kijken naar de gedachte achter Stripes.

Co-designer voor Stripes Clothing collectie

Henk Schiffmacher – Co-designer voor Stripes Clothing collectie

Na het één en ander gelezen en gezien te hebben (ook op de tv bij RTL Boulevard), waren we overtuigd van de kracht van Stripes Clothing. Het is niet zomaar een kleding merk. Ze zetten zich in voor gevangenen die willen werken aan het verbeteren van hun leven, tijdens gevangenschap maar ook zeker daarna. Authentieke producten neerzetten met een verhaal en je laten nadenken over hoe waardevol vrijheid eigenlijk is.

Om dit te bereiken werkt Stripes Clothing samen met verschillende gevangenissen, twee in Europa en één in de Verenigde Staten. Ze hebben verschillende projecten opgezet zoals de Creative Classes, waarbij de creativiteit van gevangenen gestimuleerd wordt. De kern is om gedachte van gevangenen om te zetten in kunst, muziek of geschreven woorden. Creativiteit kent in onze ogen geen grenzen en ook gevangenen moeten de mogelijkheid krijgen hierin gestimuleerd te worden.

Daarnaast krijgen gevangenen ook de mogelijkheid om certificaten en diploma’s te behalen. Op deze manier zullen ze gestimuleerd worden om beter te functioneren in de maatschappij na hun vrijlating.

Strips clothing-Creativity classes

Werkplaats-Brugge-crewneck

Stripesclothing-prison

stripesclothing-creativity classes

Kickstarter campagne

Kennen jullie Kickstarter? Het platform voor bedrijven om geld in te zamelen om creatieve projecten te realiseren.

Stripes Clothing is momenteel druk bezig met een belangrijke Kickstarter campagne. Gezamenlijk willen ze naar een hoger niveau, waarbij ze iedere bijdrage kunnen gebruiken. Ze zetten zich in voor een betere wereld en moeten de kans krijgen om hun doelen te bereiken. De samenwerking met Henk Schiffmacher zal dit uiteraard versterken. Door zijn rauwe imago past hij perfect bij het merk Stripes Clothing. Nu is het jullie moment om hierbij de helpen. Klik op de onderstaande button!

Instinct One zal binnenkort een aantal exclusieve T-shirts, met artworks van tattookoning Henk Schiffmacher, aanbieden in de webshop. Zo leveren wij onze bijdrage aan Stripes Clothing en de doelen die zij willen behalen.

Button Text
Henk Schiffmacher T-shirt design

Henk Schiffmacher T-shirt design

Henk Schiffmacher T-shirt design

Henk Schiffmacher T-shirt design

Henk Schiffmacher T-shirt design

Henk Schiffmacher T-shirt design

stripesclothing-prison-2

Foto’s door: Stripes Clothing

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One