was successfully added to your cart.

Winkelmand

Defekt Co, een jong label opgericht door Tim schaap. Hij is een twintigjarige Schiedammer die zich bevindt in zowel de mode- als de kunstwereld. Tim houdt zich niet alleen bezig met het ontwerpen van zijn eigen kleding, maar verschijnt zo nu en dan zelf ook op de catwalk tijdens de fashion weeks. Sinds een paar jaar is Tim erg actief in het maken van illustraties, schilderijen, het ontwerpen van kleding en met het poseren voor de camera. Reden genoeg voor een plekje in de spotlight van Instinct One.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

 

Eigenlijk haal ik overal om mij heen inspiratie vandaan. Klinkt natuurlijk heel cliché, maar eigenlijk is het wel zo. Ik laat mij veel inspireren door alles en iedereen die ik volg, bekende mensen, kledingmerken, noem het maar op.

 

James Dean is een kunstenaar waar ik echt al jaren fan van ben, zijn werk is compleet verschillend dan dat van mij, als je kijkt naar de illustraties die ik maak voor Defekt. Maar ik blijf zijn werk erg fascinerend vinden. Ik vond James Dean via instagram, toen ik net was begonnen met een teken account. Ik ging alle kanten op met mijn werk, om te kijken wat ik het tofst vond om te maken, uiteindelijk ben ik blijven hangen bij fineliner illustraties en bij de illustraties die ik maak voor Defekt. Vooral door James zijn werk ben ik tot mijn uiteindelijke stijl gekomen.

 

Ook laat ik mij vaak beïnvloeden door mijn eigen ervaringen, gevoelens, het uitgaansleven of meningen in een illustratie. Dit zijn vaak hele persoonlijke dingen die misschien zelfs mijn vrienden niet eens zien, dit komt omdat een bepaald gevoel zorgt voor de aanleiding van een illustratie, maar het gevoel en de illustratie niet direct aan elkaar verbonden zijn. Desondanks dat het erg persoonlijk kan zijn en het niet voor veel mensen duidelijk kan zijn, probeer ik wel een bepaalde vibe over te brengen en in mijn eigen stijltje te blijven werken.

Wat is Defekt en hoe is het ontstaan?

 

Defekt is mijn eigen kledingmerk dat vrij spontaan is ontstaan vanuit mijn illustraties waar ik mij mee bezighield. Op instagram ben ik al een lange tijd bezig met het posten van mijn illustraties op een apart teken account. Na enige tijd was ik op zoek naar een andere manier van het verwerken van mijn illustraties. Zo kwam ik vrij snel op het idee om wat illustraties op shirtjes te laten drukken.

 

Het leek mij altijd al heel tof om een eigen kledingmerk te hebben en dit was niet mijn eerste keer dat ik op het idee was gekomen om iets op kleding te laten drukken. Ik was al een keer eerder bezig geweest om met een vriend iets op te starten, maar dit hebben we uiteindelijk niet uitgewerkt. Vrij snel nadat dit idee ontstond heb ik dit ook uitgevoerd en zo was de eerste Defekt drop ontstaan, dit is nu ongeveer twee jaar geleden.

 

Met de eerste drop wilde ik ook vooral kijken of mijn illustraties een beetje aansloegen bij mensen. Ik vond het erg spannend om ineens mijn illustraties op kleding te hebben en het te verkopen. De eerste drop pakte goed uit en ik ben gelijk doorgegaan met het ontwerpen van nieuwe kleding.

Vertel eens wat meer over je nieuwe drop van Defekt.

 

De laatste drop van Defekt heet “Away”, deze drop is vanaf 25 juni om 20:00 beschikbaar op de web store. Away is gebaseerd op het verlangen naar vrijheid en het dromen van avontuur, een vlucht uit de werkmaatschappij. Weg uit de 9 tot 5 cultuur die is ontstaan. Ondanks dat veel mensen op vakantie gaan en leuke dingen doen, zitten ze nog steeds vast aan hun werk en hun behoefte aan social media. Het is tegenwoordig bijna onmogelijk om echt vrij te zijn van iedereen en alles die invloed op je heeft en echt te genieten. Zelfs als iemand vrij is, is diegene vaak toch nog met iets bezig.

 

Alles draait alleen nog maar om hoe goed alles eruit ziet op social media, hoe tof de dingen zijn die je doet en ondertussen word je ook nog gecommandeerd door van alles en iedereen. Het creëert een heel nep en stressvol beeld, hoe leuk is die Instagram of Facebook foto nou echt en heeft dat persoon het echt zo erg naar zijn of haar zin? Dit beeld heb ik met deze drop willen uiten in zowel de kleding als in de shoot zelf.

Volg DEFEKT Online

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One