was successfully added to your cart.

Winkelmand

Het nieuwe seizoen is begonnen van Mensen Zeggen Dingen en natuurlijk waren wij van Instinct One daarbij. Met kleding, maar ook om de artiesten te supporten natuurlijk!

Op 19 september streek de karavaan van Mensen Zeggen Dingen (MZD) voor het eerst neer in Paradiso tijdens de kick-off van het indoorseizoen. De uitverkochte kleine zaal voorzag het evenement van een heerlijke intieme sfeer, wat perfect bij het spoken word concept van MZD past. Toch gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de zaal stiekem zelfs iets te klein was voor het aantal bezoekers. Alhoewel dat het ook weer nog intiemer en gezelliger maakte. Dus wat doet het er toe? Helemaal niks, ik ben ook maar een mens en zeg dingen.

Hosts Teddy Tops en L-Deep (Luan Buleshkaj) kondigen niet alleen de artiesten aan en praten de avond aan elkaar, ze dragen ook allebei stukken uit hun eigen repertoire voor. En precies daaraan merk je hoe divers en uniek MZD is. Waar Teddy indruk maakt door het klein en rustig te houden, impressed L-Deep het publiek juist door kracht en energie aan zijn woorden toe te voegen.

Gedurende heel de avond word je verrast door deze afwisseling en dat maakt het niet alleen leuk, het maakt het ook heel spannend. Het zorgt ervoor dat je erbij bent en nog belangrijker, er bij blijft.

Rene Oskam is ook zo’n man. Gewoon zo’n man waar je niet omheen kan, die je aandacht niet alleen trekt, maar ook vasthoudt. Hij gaat snel, langzaam en laat stiltes vallen waardoor je als bezoeker gaat nadenken en al lacht voordat de punt achter de zin wordt gezet.

Speciale Shout out naar alle sprekers: Cees de Beer, Cesar Majorana, Anne Bosveld, Babs Gons, Luan Buleshkaj, Teddy Tops, Rene Oskam en Iris Penning.

In de komende periode trekt de Mensen Zeggen Dingen karavaan door heel Nederland en doen ze verschillende steden aan. Check de Facebook pagina voor een avond bij jou in de buurt en kom gezellig langs.

 

  • Fotografie: Anouk van Tiel
  • Tekst: Jimmy Rockx
Jimmi Rockx

Author Jimmi Rockx

Fashion en kunst ziet Jimmy als verlengstuk van zijn persoonlijkheid en gebruikt hij maar al te graag om zichzelf te uiten. Opzoek naar balans schrijft hij als spoken word artiest teksten met een kritische kijk op de wereld, maar vooral op zichzelf. ''Niks is veranderlijker dan het leven en op witte sokken na is niks voor altijd."

More posts by Jimmi Rockx

Leave a Reply

Instinct One