was successfully added to your cart.

Winkelmand

Vrijdagavond uurtje of 6 lijkt op het eerste gezicht misschien niet het meest ideale moment om iemand te interviewen. Dankzij mijn ontmoeting met Anouk weet ik nu wel beter, het is het beste uur van de week om iemand te interviewen. Het weekend is (bijna) begonnen waardoor de sfeer ontspannen en relaxed is. We spraken af op het Nijmeegse station bij de Starbucks, maar besloten toch maar bij de pasta afhaal tent ernaast te gaan zitten en deelde een spa’tje rood. We begonnen eigenlijk een beetje slap te ouwehoeren en leerde elkaar een beetje kennen waardoor een jongen, die ons blijkbaar aan het afluisteren was, dacht dat we op de raarste eerste date ever waren. Het was gezellig.

Anouk is fotograaf en studeert, als alles goed loopt, dit jaar af aan de fotoacademie. Omdat ze fotograaf is kwamen we op het idee om haar antwoorden extra kracht bij te zetten door middel van beelden. Aangezien ze zelf ook aangaf niet de beste te zijn met woorden, werden we allebei meteen enthousiast van het idee. Ter verduidelijking heb ik de korte en bondige antwoorden die ze gaf er kort en bondig bijgezet. Zie hier het resultaat.

1. Voor de mensen die je (nog) niet kennen, wie ben je en wat doe je?

 

Ik ben Anouk en niet zo goed in mezelf uitdrukken in woorden. Ik ben altijd een beelddenker geweest, waarschijnlijk dat ik daarom fotograaf ben.

2. Hoe oud was je toen je voor je eerst een camera aanraakte?

 

Rond een jaar of 20/21 serieus gaan benaderen en in 2013 studie begonnen.

3. Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?

 

Haasten.

4. Wat is volgens jou belangrijk aan een goeie creators outfit?

 

Dat ik me er goed in voel, het bij elkaar past en dat je uitstraalt waar je voor staat.

5. Hoe zou je jouw stijl in drie woorden omschrijven?

 

Puur. Ontwapenend. Intiem.

6. Wat is je top 3 favoriete werkspullen/tools?

 

Mijn hart, ogen en 50mm lens.

7. Wat vind je tot nu toe het tofste project waar je aan mee hebt gewerkt?

 

Het Mensen Zeggen Dingen boek. Daarvoor heb ik een aantal performers van MZD gevolgd, zowel thuis als tijdens optredens. Dat als resultaat een mooi boek heeft opgeleverd waarin je een inkijkje in deze ‘scene’ krijgt

8. Waar haal je je inspiratie vandaan?

 

Life. Mensen observeren.

9. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Je moet altijd je best blijven doen.

10. Wat is je levensmotto of meest inspirerende qoute?

 

Het komt wel goed.

11. Ik ga de wereld veroveren door…

 

Mezelf te zijn.

Benieuwd naar het Mensen Zeggen Dingen boek of meer werk van Anouk? Check dan haar website: anoukvantiel.com/

Daarnaast staat Anouk met haar afstudeer expositie van 15 t/m 18 December in Amsterdam, loods 6 KNSM-Laan 143. Schroom niet en kom gezellig een kijkje nemen!

Als laatste vinden we het tof om een aantal foto’s te delen waarbij Anouk haar uiterste best heeft gedaan om Instinct One kleding vast te leggen tijdens al die gezellige Mensen Zeggen Dingen avonden.

Jimmi Rockx

Author Jimmi Rockx

Fashion en kunst ziet Jimmy als verlengstuk van zijn persoonlijkheid en gebruikt hij maar al te graag om zichzelf te uiten. Opzoek naar balans schrijft hij als spoken word artiest teksten met een kritische kijk op de wereld, maar vooral op zichzelf. ''Niks is veranderlijker dan het leven en op witte sokken na is niks voor altijd."

More posts by Jimmi Rockx

Leave a Reply

Instinct One