was successfully added to your cart.

Winkelmand

Events

De Dutch Design Week, het hart van innovatie.

By 26 oktober 2015 No Comments

De Dutch Design week is weer voorbij en wij waren erbij! Heel even was Eindhoven het hart van innovatie op het gebied van design en interactie op meer dan 100 verschillende locaties. Met meer dan 275.000 bezoekers was de 14e editie een groot succes. Het is teveel om alles te beschrijven, daarom zullen we een aantal van onze hoogtepunten benoemen. Degene die erbij waren zullen het herkennen en voor degene die er niet bij waren zal het een ontdekkingsreis worden.

Design Awards in het veemgebouw
Ons avontuur op de DDW begon bij het Veemgebouw op Strijp-S, waar de Design Awards te zien waren. In het oude industriële gebouw werden van alle kanten geprikkeld door vernieuwende designs van topdesigners, maar het was soms lastig om te bepalen wat we er concreet mee kunnen doen. Wij hebben ons dus vooral laten inspireren door de vele toffe designs in het Veemgebouw.
ddw-2015-eindhoven-1
ddw-2015-eindhoven-2
ddw-2015-eindhoven-3
ddw-2015-eindhoven-4

Het Klokgebouw
De inspiratietocht ging verder in het klokgebouw, waar wederom toffe en vernieuwende objecten en designs te zien waren.
Een bedrijf wat ons opviel en waar wij toekomst in zien was de ‘Smart Fashion Production’, waarbij ze gebruik maken van een mal. Fashion design is nog heel erg in het 2d en hierbij worden designs mogelijk gemaakt in 3d. Je creëert een perfecte pasvorm en er zal geen textiel verloren gaan. Zie het als een soort 3d printer voor kleding.
ddw-2015-eindhoven-5
Ook spraken we kort even met Die Fabriek, een duo dat ‘bio light’ lampen maakt. Vorig jaar afgestudeerd aan de Design Academy en nu al professioneel op pad. Wij zagen ze al een keer langskomen in Den Bosch en waren direct gefascineerd door het idee om gerecycled plastic te gebruiken en daar lampen van te maken.
ddw-2015-eindhoven-9

Graduation show Design Academy
Zoals elk jaar zijn er geniale ontwerpen en designs te zien tijdens de Graduation Show. De ene vond het belangrijk om details naar voren te laten komen en de ander werkte heel erg vanuit zijn fascinatie. Het project ‘Electricity is just like.. Woah’, waarbij zoals eigenlijk al duidelijk is, elektriciteit de fascinatie is van Dan Adlesic. Als voorbeeld op de foto hieronder zie je een soort kluis, welke open en dicht kan door de sleutel op het handje te leggen.
ddw-2015-eindhoven-8
Er waren ook projecten die problemen probeerden op te lossen. Neem bijvoorbeeld het project ‘Posture’ een kledingstuk dat zo is ontwikkeld, dat het vervelend gaat zitten als je lichaamshouding niet goed is. Hierdoor corrigeer je jezelf als je een foute houding aan neemt. Geniaal! Of het echt werkt, wij zijn benieuwd. Het is in ieder geval zeker dat er weer innovatieve designs bij zaten.

ddw-2015-eindhoven-6
ddw-2015-eindhoven-7

Modebelofte
In het Philips stadion liepen we door de Modebelofte 2015, een initiatief van You Are Here. Een selectie van beginnend mode ontwerpers mochten hun afstudeerproject tentoonstellen met als thema ‘performing advancers’. De innovatie in de wereld van de sport stonden centraal.
Inspirerend maar vooral heel erg conceptueel. We zagen maar weinig designs waarbij je gelijk het verhaal terug zag komen. De Modebelofte was vooral goed voor fashion ontwerpers om inspiratie op te doen op het gebied van detailverwerking, materiaalgebruik en de mogelijkheden in de mode.
ddw-2015-eindhoven-11
ddw-2015-eindhoven-12

Design Perron
Onze reis door Eindhoven eindigde bij het Design Perron. Hier waren verschillende creatieve merken die werken tentoonstelde zonder commercieel oogpunt, maar natuurlijk wel met een knipoog;)
Oreo had een tentoonstelling van illustraties van de wedstrijd die ze hadden georganiseerd. De winnares heeft een bedrag van €15.000 aan mediawaarde gekregen.
Bank15 had toffe objecten gebouwd en deze laten beschilderen door verschillende kunstenaars, waaronder urban kunstenaar Tom de Meer, Melvin Lindelmeijer en Zenkone.
ddw-2015-eindhoven-10

Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben over ons inspiratie avontuur tijdens de DDW, dan horen we dit graag. Wat vonden jullie er zelf van?

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One