was successfully added to your cart.

Winkelmand

Fashion

Amsterdam Fashion Week: Streetflavour

By 11 juli 2015 juli 12th, 2015 No Comments

Op 10 juli bezocht Instinct One het mode-event Streetflavour van Amsterdam Fashion Week! Een speciale editie waar jonge ontwerpers, met een focus op straatcultuur –en mode, hun producten presenteren. Een dag waar we veel inspiratie hebben opgedaan en veel nieuwe mensen hebben leren kennen!

Roest Amsterdam
De locatie van Streetflavour was Roest Amsterdam. Een mooie locatie met een creatieve sfeer. Zeker een aanrader als je gek bent op oude loodsen, kunst en foodtrucks. En niet te vergeten; ze hebben een stadstrand! Uiteraard konden wij dit ook niet missen met dit goede weer.

Designers
We maakte kennis met verschillende jonge ontwerpers en verschillende technieken toegepast op kleding. Twee Jongens, een creatief duo, waren aanwezig en lieten de techniek zien van het zeefdrukken. Altijd leuk om te zien! Ook maakten we kennis met TegenDRAADs. Zij maken alle opdrukken van de kleding met een nieuwe techniek: Ultrasonic borduren. En we raakten aan de praat met de jongens van Massive Hout over het maken van handgemaakte houten kettingen.

images-blog-avondmarkt-tegendraads

images-blog-avondmarkt-twee-jongens

images-blog-avondmarkt-massivehout

Venour
Een van de absolute hoogtepunten was toch wel de kennismaking met Venour. Een creatief collectief dat onder andere creatieve kleding ontwerpt en op de markt brengt. Ze combineren art, interactie design en entertainment om superieur werk neer te zetten voor bedrijven, merken én voor zichzelf. Een sterke filosofie en een sterk concept vinden wij! Benieuwd? Check hun kleding en werk op de website.

Button Text

images-blog-avondmarkt-venour1

images-blog-avondmarkt-venour2

Tekst en foto’s door Birgit van Herk

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One