was successfully added to your cart.

Winkelmand

Instinct One is afgelopen jaar uitgebreid met een agency om nieuwe en startende labels een mogelijkheid te geven hun producties via ons uit te besteden. De eerste labels beginnen nu hun intrede te maken. Abstract Design is één van deze labels. De creator van het label Abstract Design vertelt zijn achtergrond om het merk te beginnen.

Abstract Design is ontstaan bij het plaatsen van een simpele tatoeage. Hoe vaker de tatoeage zichtbaar was op mijn lichaam, hoe meer ideeën er in mij opkwamen. Tot het brein bleef hangen op het idee van een eigen kledinglijn.

 

De figuren op mijn lichaam vormde zich tot het logo van het label Abstract Design. Door hoe de figuren samenvielen tot één geheel, kwam ik snel op de naam. De circel van de tatoeage, samen met de ruit van de tatoeage zorgde voor een driehoek in het midden, die uiteindelijk de “A” vormde. Dit sloot prima aan bij de abstracte vormen die het geheel bevatte. Draai het artwork een kwartslag en de “A” wordt opeens een “D”. Hé slim en mooi bedacht. Tot dusver het ontstaan van het logo en de naam.

 

[Tekst gaat hieronder verder]

Hoe zit het dan met het mysterieuze personage, die de tattoo daadwerkelijk op zijn lichaam heeft staan?

 

Een jongen uit Tiel, genaamd Friso Romijn. Hij liet de tatoeage zetten na het overlijden van zijn vader. Niet omdat de vormen iets met hem te maken hebben, maar puur omdat hij iets wilde wat blijvend was in die periode. Met andere woorden: hij wilde iets dat indruk maakte en blijvend was , net zoals het overlijden van zijn vader. Het heeft hem na laten denken over het leven en wat hij verder zou willen. Dit leidde soms tot verkeerde keuzes, maar het starten van een eigen label is een van de betere keuzes!

 

Nu rustte enkel nog het feit dat hij er wat van moest gaan maken. Logo en naam waren binnen, dit moest het worden! Nu de kleding nog…

 

Gelukkig kwam er een oude bekende op zijn pad, de oprichter van Instinct One. Hij heeft hem geholpen een enorme stap te kunnen zetten in het laten ontwikkelen van zijn eigen kledingmerk.

 

[Tekst gaat hieronder verder]

Waar staat Abstract Design dan voor?

Dat is een hele goede vraag, wat moet men voelen als ze de kleding dragen? Wat gaat er in hun hoofden en harten om, als ze de kleding zien. Dat zijn vragen die ook Friso beantwoordt wil hebben!

Het antwoord hierop is dat ieder persoon anders is, dus iedereen zal anders op zijn kleding reageren. Hetgeen dat hij neer wil zetten is dat iedereen die kleding van hem draagt zich trots moet voelen, het met trots aan de buitenwereld laat zien, dat het aansluit op zijn/haar lichaam en op zijn of haar gesteldheid.

 

“don’t be afraid of what you wear just be abstract”

 

Thanks for reading!

 

Abstract Design

Volg Abstract Design Online

Ook een eigen label beginnen?

Neem direct contact op

Naar contactpagina

Wat kunnen jullie voor mij doen

Lees de mogelijkheden

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One