was successfully added to your cart.

Winkelmand

Adrien Stanziani ontmoetten we voor het eerst toen we op zoek waren naar een young creator die de perfecte live art kon maken tijdens ons twee jarig bestaan. Samen met Radical Artworks maakte hij een groots artwork van alle deelnemende creators tijdens het event. Maar wat zorgt ervoor dat Adrien zijn stijl kan ontwikkelen? We geven hem een plek in onze spotlight om zichzelf voor te stellen!

Adrien vertel even kort wat je doet?
“Ik ben kunstenaar & freelance illustrator / grafisch vormgever.”

 

Hoe oud was je toen je je eerste portret tekende?
“Het eerste wat ik ooit tekende was het hoofd van Tintin (Kuifje). Dit deed ik met mijn vijsvinger op het tapijt toen ik 2 jaar oud was. In alle jaren daarna volgden vooral veel studies naar bestaande karakters als Goku, The Ninja Turtles, Mario etc. Mijn eigen figuratieve creaties ontstonden zo rond de brugklas. Dat waren allemaal karikaturen van mijn docenten en werkgevers. Die maak ik trouwens nog steeds.”

 

Wat is het eerste wat je doet als je wakker wordt?
“Als ik nieuw werk heb gemaakt zet ik dat altijd meteen in mijn Dropbox zodat ik dat vanaf mijn telefoon makkelijk kan checken. Na een snelle review check ik meteen social media, drink ik veel water en zorg ik dat er snel een muziekje aan gaat.”

 

Wat is voor jou het belangrijkste van een goed creators outfit?
“Maar de definitie van een creators outfit verschilt toch per creatie? Als ik alleen hoef te tekenen ga ik in schone kleren naar de studio. Het liefst superfresh natuurlijk; clean & tight jeans met frisse sneakers. Maar als ik echt moet gaan kliederen gaat de fashiongame wel achteruit. Dan zie je me eerder in een oude jeans met gaten, Carhartt petje. vieze Nikes en overal verfvlekken. Het belangrijkste is de creatie, de fashion past zich wel aan.”

 

 Wat is je favoriete kledingstuk van Instinct One?
“Dat groene T-shirt man! Het is mijn enige groene T-shirt en hij heeft toffe details erin verwerkt. Niet alleen een print.”

Zo omschrijf ik mijn stijl in drie woorden:

  • Observatief
  • Vluchtig
  • Fresh-vies

Wat is je top 3 favoriete materialen/werkspullen?

  • Inkt
  • Verf(stift)
  • Photoshop

Wat vind je zelf het tofste project dat je tot nu toe hebt mogen doen?
#DurfTeVragen. “Lastige vraag hoor. Aan de ene kant vond ik het een ongelooflijke eer dat ik laatst eens aan de perstafel van de Rechtbank in Breda mocht komen tekenen. Maar aan de andere kant ben ik ook nog steeds heel trots op de Hiphop mixtape die ik maakte in 2014. Met name de visuele campagne ervan. Het blijft naar mijn mening een heel rijk project. Van het logo tot de illustraties, foto’s en de vormgeving ervan tot de teksten en de muziek zelf. Elke track heeft eigen artwork, er was een on & offline win actie, merchandise en een officieel optreden voor de release. Geheel op eigen kracht. Check anders beide projecten even en beslis zelf maar wat het tofste is.” Het zijn twee gezichten van me;

Rechtbanktekeningen [2016/2017]: https://goo.gl/ApQU51
Chapa – Jong, Dom & Stupid [mixtape 2014]: https://goo.gl/bQQ5ar

Wat zijn belangrijke inspiratiebronnen voor jou?
“Oke, hier komt een cliché antwoord; de buitenwereld. Observaties zijn voor mij heel belangrijk. Ik kijk veel naar mensen en hun uitdrukking en lichaamstaal. Maar ook naar doodgewone deuren, gevels, bordjes en kastjes. Als je observatief genoeg bent kom je overal schoonheid tegen. Ik maak veel registraties en houd hiervan een persoonlijk beeldarchief bij. Altijd handig om in mijn digitaal werk toe te kunnen passen. Ik zie het echt als mijn visuele samples.” Kijk met me mee:

Mijn persoonlijke beeldarchief: https://goo.gl/1fMhrg

 

 Wat is het beste advies dat je ooit van iemand hebt gekregen?
“Jeetje, wat een hersenkraker.. Ik denk dan toch het advies dat ik van ooit van mijn moeder kreeg; behandel een ander altijd zoals je zelf ook behandeld wil worden.”

 

Wat is je levensmotto/meest inspirende quote?
“Sometimes you gotta lay it in the dirt to let it shine”-[Oddisee – First Choice]

 

Ik ga de wereld veroveren door..
“realistische doelen te stellen voor op  lange termijn.”

Volg Adrien online

Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Leave a Reply

Instinct One