was successfully added to your cart.

Winkelmand

Art

366 dagen kunst maken, Eric Valentine is de uitdaging aangegaan!

By 10 januari 2016 No Comments

Als je de Social Media een beetje in de gaten houdt, dan kom je regelmatig een heel tof concept tegen. Eric Valentine volgde we vanuit Instinct One al een tijdje op Social Media. Hij is creatief, maakt hele vette kunstwerken en is zich daar de laatste paar maanden vol op aan het focussen. Toen het 1 januari 2016 was, zagen we iets unieks langskomen van Eric Valentine. We vonden dit zo vet dat we met hem in gesprek zijn gegaan!

images-blog-eric-valentina-dag-3

Kunst voor een prikkie!
Eric Valentine kwam op 1 januari met een nieuw concept. Na enige twijfel (en een nog wat impulsieve actie) heeft Eric op 1 januari het concept openbaar gedeeld. Zijn idee is om 366 dagen lang (ja het is dus schrikkeljaar), elke dag een artwork te maken. Dagelijks wilt Eric deze verkopen, maar op een hele leuke en spannende manier. Het bedrag zal dagelijks oplopen met €1,-. Dit betekent dat op 1 januari het artwork van die dag €1,- zal kosten, het artwork van 11 januari €11,- en de laatste dag van het jaar €366,-.
Naarmate de tijd vordert zullen de artworks ook groter worden, maar Eric vertelde er wel bij dat ieder Artwork van goede kwaliteit moet zijn. “Als ik er zelf niet tevreden mee ben, zal ik hem ook niet online delen”.

Super vet natuurlijk, want zo zorg je ervoor dat ook de mensen die geen groot bedrag willen of kunnen uitgeven (denk aan €1.000/€10.000) toch de mogelijkheid hebben om een artwork van Eric te kunnen bemachtigen.

Wat is het doel van dit project?
Eric wil vooral zichzelf uitdagen om elke dag weer iets nieuws te maken. Elke dag zal hij gaan experimenteren met nieuwe stijlen, vormen en materialen. Als het project klaar is wil hij zichzelf hebben zien groeien.
Een ander doel van Eric is om met dit project iedereen een eenmalige kans te bieden een uniek artwork te bemachtigen voor een goedkope prijs. Dit was ook precies zijn idee. De prijzen van grote Artworks van Eric Valentine lopen alleen maar op en hij merkte dat vrienden van hem toch graag een Artwork zouden willen, maar er simpelweg niet veel geld voor hebben. Eric vond dat hij hier iets mee moest doen! En als Eric er zelf ook nog wat aan wil verdienen dan moet hij gewoon veel verkopen. En zo is het nieuwe concept geboren!

images-blog-eric-valentina-dag-2

366 dagen inspiratie
We vroegen Eric hoe hij elke dag weer nieuwe inspiratie kan krijgen. Want 366 dagen iets nieuws maken lijkt ons echt een uitdaging.
In eerste instantie dacht Eric zelf ook dat het een uitdaging zou zijn, maar toen hij met wat voorbeelden kwam waar hij normaal gesproken zijn inspiratie vandaan haalt, blijkt het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Vanaf zijn 15e spaart Eric al magazines. Daarmee speelt hij veel met verschillende plaatjes en collages om zo weer nieuwe dingen te creëren. Hij voegde daaraan toe dat hij heel veel naar normale dingen kijkt en dan bedenkt hoe je het net even iets anders zou kunnen maken.

images-blog-eric-valentina-dag-5

De voortgang so far!
Inmiddels is het 11 januari. De eerste paar dagen ging het gelijk al veel sneller dan Eric had verwacht. In eerste instantie had hij helemaal niet nagedacht over het feit dat mensen opties zouden willen voor bepaalde dagen. Mensen weten namelijk totaal nog niet wat Eric op een bepaalde dag gaat maken. Dat weet hij zelf namelijk ook nog niet. Binnen een aantal dagen had hij al opties voor meer dan 100 dagen in het jaar. Dat gaat de goede kant op!

Voor iedereen dus een eenmalige kans op een uniek artwork voor een mooie prijs. De waarde van kunst vergaat niet en wordt waarschijnlijk alleen maar meer waard. De waarde van producten dalen wel, dus wees slim en pak je kans om een artwork te bemachtigen!

Volg de daily art sale van Eric Valentine

Button Text Button Text
Marc-Joost Mulder

Author Marc-Joost Mulder

In 2014 is Marc-Joost begonnen met de eerste stappen om creatieve uitingen als kunst meer toegankelijk te maken voor een breder en jonger publiek. Wat begonnen was als grote passie voor urban cultuur is uitgegroeid tot grote interesse voor verschillende fashion en kunst disciplines. Dit zul je ook teruglezen op het blog.

More posts by Marc-Joost Mulder

Instinct One